De satte en ny standard for leilighetsprosjekter - nå blir de medlem av buildingSMART Norge

Foto: LeilighetsExperten, Tor Øyvind Skaug.

LeilighetsExperten startet som et svar på manglende standardisering i leilighetsbygg, nå har de blitt medlem av buildingSMART Norge for å bidra til videreutvikling og digitalisering av bransjen.

“Vi så at bransjen for eneboliger var vant til et standard bygge-system, samtidig som det manglet en tilsvarende struktur for leilighets-bygg. Med LeilighetsExperten utviklet vi et system hvor vi kunne gjenta prosessene, selv om leilighetsbyggene var forskjellige”, forteller Tor Øyvind Skaug, daglig leder i LeilighetsExperten.

LeilighetsExperten bygger leilighetsbygg i totalentreprise og strukturer opp alle prosesser i gjennomføringsfasen av et bygg. Det betyr at de har et fast byggesystem som går igjen med faste leverandører og faste prosesser fra tilbudsfasen til ettårsbefaring. På denne måten kan de enkelt styre og effektivisere byggeprosessene, og nå vil de legge fullt fokus på digitalisering.

«For å oppnå våre mål satser vi 100% på digitalisering. Digital samhandling med høy grad av deling og utveksling av data mellom alle aktørene, samt ibruktagelse av ny teknologi og verktøy for kvalitetssikring og oppføling av prosjektene, er kjernen i vår digital reise. Åpne standarder som ISO 19650 og åpne filformater som IFC spiller et sentralt rolle i vår digitalsamhandlingsstrategi”, fortsetter Skaug.

Augmentert virkelighet, laserskanning og layout plasseringsverktøy er noen av de nyere teknologiene som LeilighetsExperten ønsker å øke kvaliteten på i prosjektene sine. Et felt som buildingSMART Norge har god kompetanse på gjennom nettverket og “Anvendt teknologi rom”, en arena hvor medlemmer kan samarbeide med en praktisk tilnærming til hvordan ny teknologi og prosesser kan skape innovasjon og utvikling i den norske BAE-næringen.

“Vi er veldig fornøyde med å ha fått med oss LeilighetsExperten inn i nettverket. Ved å standardisere og systematisere prosesser i byggeprosjekter tilrettelegger man for bedre kontroll og oversikt, noe som er essensielt for den digitale informasjonsflyten. Det er også godt å se at de tar en tydelig posisjon når det kommer til bruken av åpne standarder og åpne filformater, sier Alessia Bellini, Fagnettverk- og bærekraftsjef i buildingSMART Norge.

Foto: LeilighetsExperten, Ullerål Hage

Forrige
Forrige

BuildingSMART Norge ansetter Samina Siddique som administrasjonssjef

Neste
Neste

buildingSMART Norges nyeste medlem løser et av entreprenørenes største utfordringer