buildingSMART Norge blir med i nytt nordisk nettverk for sirkulærøkonomi

I årene framover skal Nordic Circular Hotspot bygge opp et nordisk marked for sirkulærøkonomi sammen med ambisiøse næringsaktører. buildingSMART Norge er blant de første aktørene som blir med, med åpne standarder for livsløpet som viktigste sak.

Bilde tatt fra Nordic Circular Hotspot

Bilde tatt fra Nordic Circular Hotspot

Støttet av Nordic Innovation, en del av Nordisk Ministerråd, skal Nordic Circular Hotspot de neste årene legge til rette for at den grønne omstillingen går raskere og at sirkulær næringsutvikling og verdiskaping skyter fart i de nordiske områdene.

- Det blir spennende å se hva Nordic Circular Hotspot kan bli, det er jo et nytt marked som skal utvikles. Det er viktig for oss å være med på å forme det, og bidra inn med kompetanse på hvor sentralt åpne internasjonale standarder er for at sirkulærøkonomien kan realiseres, sier Alessia Bellini, nettverksansvarlig i buildingSMART Norge.

Det nye nordiske nettverket har nasjonale kontorer i alle landene, og i Norge er det Natural State ved Einar Kleppe Holthe og Cathrine Barth som er sekretariat. Det finnes Circular Hotspots i en rekke land verden over, men Nordic Circular Hotspot er med sine fem deltakerland det eneste som dekker en hel region.

- Ambisjonen er at bedrifter som leder an i sirkulærøkonomien skal finne hverandre på tvers av landegrenser og sektorer og sammen skape nye løsninger for framtida. Bygg- og eiendomsnæringen har alle forutsetninger for å lede an på dette feltet. Suksessen er at partnerbedriftene gjør business sammen og at det er verdiskapning på sirkulære prinsipper skal leve av etter oljen, sier Cathrine Barth, managing partner i Nordic Circular Hotspot.

Nettverket konkretiseres og utvikles stadig, og tirsdag denne uka ble Nordic Circular Arena lansert, en stakeholder-plattform der bedrifter og enkeltpersoner kan utveksle arrangementer, delta i faglige diskusjoner og finne nye samarbeidspartnere.

Les mer om den nye stakeholder-plattformen for sirkulære bedrifter og enkeltpersoner her: https://nordiccirculararena.com/
Les mer om det nye nordiske nettverket her: https://nordiccircularhotspot.org/

 

Forrige
Forrige

Kjell Inge Davik er valgt til nytt styremedlem i buildingSMART International

Neste
Neste

Ny rapport om samhandlingsformatet BCF snart ute på høring