Workshop om Statsbyggs BIM krav

Forrige uke arrangerte buildingSMART Norge og Statsbygg en workshop rundt Statsbyggs BIM krav, også kjent som SIMBA.

Som en sentral del av Statsbyggs arbeid med digitalisering står bruken av BIM (bygningsinformasjonsmodellering) sentralt. Siden 2011 har Statsbygg stilt krav til bruk av BIM i alle prosjekter, og utviklet et eget kravsett for BIM-leveranser ved navn SIMBA.

SIMBA er i konstant utvikling og i etterkant av en oppstartshøring for SIMBA 2.1 den 10. mars 2022, fikk Statsbygg mange kommentarer og innspill fra eksperter i bransjen. Dette førte til at buildingSMART Norge i forrige uke arrangerte en workshop i samarbeid med Statsbygg for å se nærmere på tilbakemeldingene som kom inn. Selve workshopen ble ledet av sjefsarkitekt i Statsbygg, Steen Sunesen.

“Forrige ukes workshop løftet frem mange gode innspill som kan bidra til vesentlige løft på datakvalitet og samhandling. Nå gjelder det å kommunisere videre med næringen om hvordan vi skal ta dette videre”, forteller Sunesen.

“Dette er noe av det viktigste vi gjør her i buildingSMART Norge, nettopp å tilrettelegge for en nøytral arena hvor temaer som dette kan tas opp og diskuteres”, forteller Alexander Brage Hansen, administrerende direktør i buildingSMART Norge.

Forrige
Forrige

buildingSMART Norges nyeste medlem løser et av entreprenørenes største utfordringer

Neste
Neste

Med mål om å øke dybdekunnskapen om BIM, melder Dfind Epi seg inn i buildingSMART Norge.